Vijf raadsfracties vragen om behoud van De Halm in Hoogkerk

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De raadsfracties van GroenLinks, D66, SP, PvdA en Partij voor het Noorden roepen het gemeentebestuur op om de voormalige strokartonfabriek De Halm in Hoogkerk te behouden.

Volgens de vijf partijen is De Halm, samen met de Halmbuurt, van historisch belang voor het dorp Hoogkerk en de gemeente Groningen. De architectuur-historische kwaliteit van het pand is dusdanig groot dat aanwijzing als monument op zijn plaats is. De eigenaar van het pand vroeg onlangs echter een sloopvergunning aan bij de provincie. Het zou in slechte staat verkeren.

De erfgoedorganisaties Het Kuypersgenootschap en Bond Heemschut hadden eerder al gevraagd om De Halm aan te wijzen als gemeentelijk monument. Een online-petitie met een soortgelijk verzoek is al meer dan 1700 keer ondertekend.

De vijf partijen vragen het college van B&W op woensdag 19 juli, zich in te spannen voor behoud van De Halm.

De petitie is op deze pagina te vinden.