Verontwaardiging over diefstal van parasol: “Hoe moet ik nu mijn hortensia’s beschermen?”

nieuws
De rode verkleurde parasol werd zaterdagavond gestolen en werd zondag teruggevonden. Foto: ingezonden

Een brandende zon en bloeiende hortensia’s zijn een slechte combinatie. Om de planten te beschermen besloot Johanna uit Selwerd parasols boven haar tuin te plaatsen. Zaterdagavond werd één van de parasols gestolen.

“Ik ben boos en ik ben verontwaardigd”, klinkt Johanna boos. “Ik ben vanavond nog even naar de supermarkt geweest. Ik wilde nog wat boodschappen halen, en ik ben misschien tien minuutjes weggeweest. Op dat moment was er ook niemand in de kamer, en niemand die zicht had op de tuin. Toen moet het zijn gebeurd. Toen ik thuis kwam stond alleen de voet van de parasol er nog. Ik dacht dat mijn man wellicht al wat aan het opruimen was geslagen, maar dat bleek niet zo te zijn. Wie doet nu zoiets? Je probeert je tuin mooi te houden, je steekt daar energie in, en dan gebeurt zoiets.”

“Om de hortensia’s te beschermen heb ik parasols geplaatst”
Johanna woont aan de Beukenlaan, tegenover ZINN locatie De Es. Ze is hoorbaar trots op haar tuin. “Het is mijn hobby waar ik van geniet. De hortensia’s moet ik beschermen omdat ze anders kapot branden. Door de zon ontstaan er brandvlekken, en uiteindelijk overleven de planten dat niet. Dus ik dacht, om ze te beschermen plaats ik parasols. Een mooie oplossing. De parasol die nu gestolen is, is een rode verkleurde middelgrote parasol. Het is een oud beestje, maar hij doet het nog prima.”

Teruggevonden
Het verhaal kreeg een dag later een bijzondere wending. Kinderen uit de wijk ondernamen een zoekactie naar de parasol. En met resultaat. In een tuin, op ongeveer tien meter afstand, werd de parasol gevonden. Het vermoeden bestaat dat de wind vat heeft gekregen op het zonnescherm, waarna deze is weggewaaid.