Verdachten van schietpartij Hoogkerk blijven dertig dagen langer vast

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De twee jongens die verdacht worden van een schietpartij op 20 juni aan de Arteveldestraat in Hoogkerk, blijven dertig dagen langer vast zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland besloten.

De verdachten, beide 17 jaar oud, werden twee dagen na de schietpartij aangehouden. Justitie verdenkt de jongens van poging tot moord dan wel doodslag.

Bij de schietpartij raakte niemand gewond, hoewel er op dat moment veel mensen op straat waren. Wel raakte een geparkeerde auto beschadigd. Na de schietpartij reden drie personen weg op een scooter en een fiets. De twee aangehouden tieners komen uit Hoogkerk en Groningen. Het OM laat weten meer aanhoudingen niet uit te sluiten.