Verdachte dodelijke schietpartij Haddingestraat blijft achter slot en grendel

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De 25-jarige man die verdacht wordt van de dodelijke schietpartij van vorig jaar juni in de Haddingestraat blijft tot eind september achter slot en grendel.

Dat besliste de rechtbank vrijdagochtend tijdens een pro-formazitting in de zaak tegen de Groninger, aldus RTV Noord.

De verdachte, Jarich M, wilde de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak in vrijheid afwachten. M. wil een band opbouwen met zijn kind, die kort na de dodelijke schietpartij het levenslicht zag. De advocaat van de verdachte vindt dat zijn cliënt handelde uit noodweer en dat, door tegenstrijdige verklaringen, niet duidelijk is hoe het incident zich heeft voltrokken.

De rechter ging echter niet mee in de beweegredenen van M. om hem op vrije voeten te stellen. De Stadjer blijft tot eind september achter slot en grendel. Dan buigt de rechtbank zich inhoudelijk over de zaak.

De Groninger wordt verdacht van doodslag en twee pogingen daartoe tijdens een schietpartij, die bijna precies een jaar geleden plaatsvond in de Haddingestraat. Daarbij kwam een 50-jarige inwoner van Leeuwarden om het leven. M. is inmiddels onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Tijdens dit onderzoek zouden geen stoornissen zijn geconstateerd bij de verdachte.