Sport050 doet zonnebank vanaf september in de ban

Wie nu nog naar Kardinge, het Helperzwembad of De Parrel gaat voor een mooi bruin kleurtje in korte tijd, moet vanaf september elders op zoek naar kunstmatige zonnestralen.

Sport050 stopt per 1 september met het aanbieden van tijd onder een zonnebank op haar locaties. De sportuitvoerder van de gemeente Groningen deed onderzoek naar de gevolgen van het gebruik van de zonnebank en komt tot de conclusie dat zonnebanken te schadelijk zijn voor de gezondheid om UV-stralers nog langer aan te bieden.

“Het gebruik van een zonnebank is per definitie schadelijk, aldus dermatologen en KWF Kankerbestrijding”, aldus de sportaanbieder. “De huidkankerdiagnoses van nu komen door zongedrag van twintig tot dertig jaar geleden. De exploitatie van zonnenbanken past daarom niet meer binnen de visie van het sportloket van de gemeente Groningen.”