Ruim vijftig plezierboten maken gebruik van opening Driebondsbrug

nieuws
Een reeks plezierboten en een vissersboot wachten op de opening van de Driebondsbrug - Foto via Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat opende vrijdagochtend, bij uitzondering, de Driebondsbrug voor plezierboten. Volgens Rijkswaterstaat werd daar flink gebruik van gemaakt.

Tijdens de opening van een kwartier gingen ruim vijftig recreatievaartuigen, een vissersschip en een charterboot over het Eemskanaal bij de overweg van de oostelijke ringweg.

De brug over het Eemskanaal gaat sinds februari vorig jaar alleen op afspraak open voor bijzondere transporten en zeeschepen. De brug gaat niet meer open voor reguliere scheepvaart, omdat de software die de bediening aanstuurt niet goed werkt. Daardoor is die bediening onvoorspelbaar en onveilig. Er moeten daarom extra technici en veiligheidspersoneel aanwezig zijn bij de brug tijdens elke opening om er zeker van te zijn dat het verkeer op Ring-Oost stopt voor de geopende brug.

In de zomerperiode maakt Rijkswaterstaat een paar uitzonderingen voor plezierboten op de Staande Mastroute richting de stad. Tijdens de zomervakantie gaat de brug iedere vrijdag (tot en met 25 augustus) om 11.00 uur open. Bootjes moeten daarvoor een half uur voor de opening aanwezig zijn.