Per direct niet meer rechtsaf vanaf Boumaboulevard naar Europaweg vanwege kans op verzakking

nieuws
Foto: 112 Groningen

De gemeente Groningen heeft de rijstrook voor rechtsaf vanaf de Boumaboulevard richting de Europaweg per direct afgesloten, omdat de weg mogelijk kan verzakken. Ook het fiets- en voetpad zijn afgesloten.

Volgens de gemeente is een zogenaamde duiker, een afvoerkanaal voor water onder het wegdek, door onbekende oorzaak kapot gegaan. Dat zorgt ervoor dat een aantal stukken stoep naast de weg al begonnen is met verzakken. De kans bestaat dat ook op het fietspad en de rijbaan voor rechtsaf vanaf de Boumaboulevard naar de Europaweg verzakkingen ontstaan.

Fietsers kunnen het getroffen weggedeelte via de rijbaan passeren en voor de fietslantaarn oversteken richting de Herningweg. Automobilisten kunnen omrijden via de Herningweg. De gemeente weet nog niet hoe snel het probleem verholpen kan worden.