Opnieuw agent mishandeld in binnenstad: man uit Zwolle (49) spuugt en slaat agenten

nieuws
Foto via Politie.nl

Agenten in de binnenstad kregen het maandagavond opnieuw voor de kiezen tijdens een aanhouding. Een 49-jarige man uit Zwolle spuugde twee agenten in het gezicht en deelde een klap uit aan één van hen bij zijn aanhouding.

Volgens teamchef Gerard de Jonge van het basisteam Groningen-Centrum vernielde de Zwollenaar maandagavond een ruit van een horecagelegenheid aan het Gedempte Zuiderdiep. De man zou ook een persoon hebben mishandeld bij dit incident. De man was niet gediend van politiebemoeienis en spuugde daarop twee agenten in het gezicht. De man verkocht één van de politiemensen ook een klap tijdens zijn aanhouding.

Het is daarmee de tweede avond/nacht op rij waarbij agenten te maken krijgen met geweld door arrestanten tegen politiemensen. In de nacht van zondag op maandag deelde een man uit Groningen, die werd aangehouden voor vernielingen rond de Uurwerkersgang, trappen uit aan een agent.