Musea in Groningen openen deuren tijdens zevende Museumnacht

oogochtendshow
Foto: Groninger Museum

Duik in de wereld van kunst, cultuur en creativiteit tijdens de Museumnacht van Groningen, op 9 september. Sanne Meijer vertelde erover in de OOG Ochtendshow: ”De tickets vliegen over de toonbank.”

De zeven musea zijn niet enkel open voor bezichtiging; er zijn ook verschillende activiteiten te bewonderen. Er is kunst, cultuur, concerten, spoken words en lezingen. Ook is er muziek en de liefhebber kan een tattoo laten zetten. Het Groninger Museum is ook open met de tentoonstelling over The Rolling Stones. Daar zie je hoe het daar achter de schermen eraan toe ging.

Je kan ook het Universiteitsmuseum bezoeken voor de tentoonstelling PHALLUS. Norm & Vorm, ontwikkeld door het GUM (Gents Universiteitsmuseum), Die neemt de bezoeker mee langs onze ideeën over geslacht, gender, wetenschap en normen. De expositie zet het mannelijke lid centraal.

Het loopt storm met de kaarten, maar er is nog genoeg gelegenheid om een kaartje te kopen. In augustus wordt een timetable gepubliceerd waarop je kan zien waar alle acts staan. Over de nacht zelf is Sanne Meijer heel duidelijk  ”Stip een leuke route uit en daarnaast is het allemaal mooi op loopafstand te doen.’ De meeste mensen die de Museumnacht bezoeken zijn tussen de 20 en 30 jaar. Dat verbaast Sanne, maar ze vindt het wel mooi dat zo’n jonge groep de Nacht bezoekt.

De hele avond, tot in de nacht, krijg je de kans om diverse Groningse musea te bezoeken. Het is een van de grootste culturele evenementen van de stad. De Museumnacht van vorig jaar was een groot succes met meer dan 3.500 bezoekers, die werden aangetrokken door de diverse programmering en de bijzondere nachtelijke sfeer. Cultuurliefhebbers hadden toegang tot maar liefst 15 tentoonstellingen en meer dan 70 acts.

De nacht vindt plaats op 9 september. Voor meer informatie kun je kijken op: www.groningermuseumnacht.nl
Hieronder is het audiofragment terug te luisteren. Sanne Meijer was te gast in OOG Ochtendshow.