Leerlingen Preadinius Gymnasium winnen prijs met ideeën voor verkeersveiligheid

nieuws
Foto via Verkeerswijzer Groningen

Leerlingen van het Praedinius Gymnasium hebben donderdag de Technasium Award van Verkeerswijzer Groningen en Veilig Verkeer Nederland gewonnen met hun idee ‘Bingo met je fietsmaatje’.

Het winnende idee van de leerlingen voor de Technasium Verkeersveiligheid Award Groningen moet de fietsvaardigheid van ouderen verbeteren. Met behulp van een bingokaart worden zij uitgedaagd opdrachten te doen, die ervoor zorgen dat zij minder snel schrikken van andere verkeersdeelnemers en zo afgeleid raken van het verkeer. Op de kaart staan opdrachten als ‘wijs je fietsmaatje erop als deze niet oplet’ en ‘doe een fietshelm op’. Op deze manier stimuleren de gebruikers zichzelf en elkaar om veiliger te fietsen.

De drie winnende leerlingen versloegen andere teams van vier scholen: het Harens Lyceum, het Praedinius Gymnasium, het Ubbo Emmius, en het H.N. Werkman Stadslyceum. De opdracht die VWG en VVN ze hadden voorgelegd was: kies zelf een doelgroep onder weggebruikers en bedenk een manier om te zorgen dat zij zich minder laten afleiden in het verkeer. De jury bestond uit Iwan Kramer van de provincie Groningen, Lesmond Prinsen van BuroRVV en Margot Blaauw van VVN.