Laatste week werkzaamheden aan oostelijke ringweg van start

nieuws
Screencap uit video Groningen Bereikbaar

De werkzaamheden aan de Ring Oost zijn bijna klaar. Als alles volgens plan verloopt, rondt de provincie Groningen de asfalteringwerkzaamheden volgende week vrijdag af. Donderdagavond begint het werk aan het laatste stuk van de oostelijke ringweg tussen Beijum en het knooppunt Boterdiep.

De afgelopen week werd er gewerkt aan het wegvak richting het noorden tussen Lewenborg en Beijum. Vanaf donderdagavond 19.00 uur verschuiven de werkzaamheden verder naar het noorden. Dan is het weggedeelte tussen Beijum en het knooppunt Boterdiep aan de beurt. Dat betekent dat de toe- en afritten naar Beijum-Noord en Beijum-Zuid dicht zijn aan de kant van de wijk. Het verkeer kan wel richting het noorden blijven rijden, maar wel over één rijstrook van de westelijke rijbaan. Dat betekent dat ook het verkeer richting het zuiden op Ring-Oost gaat merken dat de werkzaamheden zijn verplaatst.

De werkzaamheden aan de oostelijke ringweg zijn inmiddels bijna twee weken bezig. De provincie laat een nieuwe laag geluidsreducerend asfalt aanbrengen op de ringweg. Ook wordt er onderhoud uitgevoerd aan viaducten, worden bomen gesnoeid en worden kolken schoongemaak,t zodat het regenwater goed kan wegstromen.