Doorgebrande motor houdt Trompbrug mogelijk dagen dicht

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De hoop was dat koeler weer de Trompbrug genoeg goed zou doen om de overspanning van het Verbindingskanaal weer te openen. Maandag blijkt de hitte de enige oorzaak van de problemen en dus blijft de brug waarschijnlijk nog een paar dagen dicht.

Volgens de gemeente Groningen is de motor voor het opzetwerk van de brug doorgebrand. Een nieuwe motor is besteld, maar de levering daarvan kan een paar dagen duren. Pas als de nieuwe motor er is, kunnen monteurs aan de slag met de reparatie van de brug.

De brug werd zondagmiddag afgesloten voor zowel fietsers en voetgangers als de scheepvaart, omdat de brug krom was getrokken door de warmte. Alleen bootjes die laag genoeg zijn om onder de brug door te kunnen, mogen wel onder de brug door. De gemeente verwachtte toen nog dat de brug, zodra de temperatuur flink omlaag ging, weer open kon.