Fietsvallei bij Brailleweg en fietstunneltje bij Gyas tijdelijk dicht

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Niet alleen het autoverkeer krijgt deze zomer last van wegwerkzaamheden en bijbehorende afsluitingen. Ook fietsers moeten op een aantal plekken omrijden, onder meer in de omgeving van het Julianaplein. Zondagavond begint een reeks zomerafsluitingen, waardoor onder meer het ‘Gyas-tunneltje’ en de fietsvallei bij de Brailleweg tijdelijk buiten gebruik zijn.

De fietsvallei Brailleweg, de verbinding voor fietsers en voetgangers onder de A28 tussen De Wijert en de scholen aan de Vondellaan, wordt deze zomer definitief ingericht. Die is daarom dicht van zondagavond 9 juli tot en met maandagochtend 11 september. Fietsers kunnen omrijden via de Julianaweg en de Van Iddekingeweg.

Aanstaande maandag gaat ook het tunneltje bij roeivereniging Gyas onder de zuidelijke ringweg dicht voor werkzaamheden aan de nieuwe Julianabrug. Tot vrijdagmiddag 28 juli moeten fietsers omrijden via de Paterswoldseweg of via de Muntingbrug en het fietspad langs de andere zijde van het kanaal.

Ook aan de Vondellaan wordt gewerkt. Deze straat gaat op maandag 17 juli dicht voor alle verkeer vanaf de Brailleweg tot aan de rotonde bij de Van Iddekingeweg. Ook deze fietsers kunnen omrijden via de Julianaweg en de Van Iddekingeweg. De verbinding tussen de Van Eedenstraat en de Henriëtte Roland Holststraat blijft open. De afsluiting duurt tot 18 september.