FC Groningen en FC Emmen spelen gezapig gelijkspel in Rolde

nieuws
Foto: Daniël Theelen

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Rolde met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Het publiek kreeg een gezapig potje voorgeschoteld op een zonovergoten sportpark. Beide ploegen probeerden wel te voetballen, maar stuitten geregeld op een muur van de tegenstander.

De Emmenaren braken al snel de ban. Na slechts zes minuten bracht Parzyszek zijn ploeg na een scrimmage op voorsprong. FC Groningen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar was te slordig rond het zestienmetergebied van de Drentenaren. Vlak voor rust was de gelijkmaker dan toch daar. Ragnar Oratmangoen kreeg de bal voor zijn voeten en roste het leder tegen de touwen.

Na de theepauze kwam FC Groningen makkelijker aan voetballen toe. Spits Kevin van Veen had een aantal mooie acties in huis, maar trof geen doel. Halverwege de tweede helft ging het Groninger vuurtje liggen en kwam Emmen vaker voor het doel.

Op 11 augustus begint FC Groningen de competitie in eigen huis tegen Jong Ajax. Voor die tijd zal de FC nog oefenen tegen onder andere Eredivisieclub PEC Zwolle.