Afsluiting zuidelijke ringweg tussen Euvelgunne en Europaweg begint vrijdag

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Aannemerscombinatie Herepoort gaat aanstaande vrijdagavond beginnen met de zomerse werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg tussen Euvelgunne en de Europaweg. Vanaf de maandag erop is de hele ringweg ruim anderhalve maand dicht op dit traject.

Herepoort gaat op dit deel van de ringweg bezig met het afmaken van de Euvelgunnerbrug. Daarvoor moet het brugdek worden verwijderd en kan er dus geen autoverkeer over dit deel van de ringweg. Als de brug wordt teruggeplaatst, komt er ook een nieuwe laag asfalt op het brugdek.

Daarom wordt, net als vorig jaar, het oostelijk gedeelte van Ring-Zuid afgesloten. De afsluiting van de twee richtingen start niet tegelijk: vanaf vrijdagavond 22.00 uur gaat de zuidelijke ringweg dicht van knooppunt Euvelgunne tot de Europaweg voor verkeer richting het Julianaplein. Op de oostelijke ringweg is ook de toerit vanaf Meerstad afgesloten. De maandag erop gaat ook de andere kant van de ringweg dicht van de Europaweg tot de afrit naar Groningen-Zuidoost. Bij de toerit Zuidoost, kan verkeer nog wel de zuidelijke ringweg op richting Hoogezand.

Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. Dat gaat waarschijnlijk minder soepel dan normaal, omdat ook hier op verschillende plekken aan de weg wordt gewerkt. Volgens Groningen Bereikbaar moeten weggebruikers daarom rekening houden met extra reistijd.