Aegir viert lustrum met speciale lustrumband

oogochtendshow
Foto: ingezonden

Studentenroeivereniging Aegir bestaat 145 jaar. Deze week vieren ze het 29ste lustrum en daarvoor is een speciale lustrumband in het leven geroepen. De band bestaat uit een zangeres, slagwerk, drums, gitaren, een saxofonist en natuurlijk een toetsenist.

In de geschiedenis van Aegir is dit de vierde lustrumband. ‘Er zijn drie goede bands voor ons geweest en deze spelen nog steeds’, vertellen drummer Tjalling Veldhuis en toetsenist Thijs Jonker, die te gast zijn tijdens de OOG Ochtendshow. Ze zijn net als hun voorgangers van plan om na het lustrum door te gaan met de band. Na de zomer staan er verschillende optredens in de planning.

Jaren 90 en 80

De muziekstijl waar de band zich op richt, is voornamelijk muziek uit de jaren 80 en 90. ‘We spelen echt alles en we hebben ook een eigen album gemaakt. Daar spelen we ook wat nummers van en heel veel covers.’ Hoe ze het 30ste lustrum denken te vieren, levert een paar leuke suggesties op. ‘Ik denk aan battle of the bands met alle voorgaande bands op het podium die elkaar uitdagen.’ 

Meer informatie kun je vinden op de website aegirlustrum.nl. Tjalling Veldhuis en Thijs Jonker waren te gast tijdens de OOG Ochtendshow: