“Woensdag veel zon, komend weekend zeer warm”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen krijgt de zon alle ruimte. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het komend weekend zeer warm worden waarbij tropische waarden niet zijn uitgesloten.

“Woensdag is het zonnig en loopt de temperatuur op naar 15 graden langs de Wadden tot rond de 20 graden landinwaarts”, vertelt Kamphuis. “De noordenwind is zwak en neemt toe naar matig, kracht 2 tot 3.

Donderdag is het opnieuw stralend weer en wordt het met 22 graden nog wat warmer. De noordoostenwind is matig, kracht 3 tot 4. Vrijdag komt de zomer meer in het zadel te zitten. Met veel zon wordt het 25 tot 27 graden. De noordoostenwind is matig, kracht 3 tot 4.”

“Het weekend verloopt zeer warm: zaterdag is het bijna tropisch met 28 of 29 graden.  met zondag mogelijk zelfs tropische temperaturen van 30 graden. Op beide dagen is het rustig weer en zonnig, al kunnen later op zondag een paar stapelwolken ontstaan, met een heel kleine kans op een bui. Na het weekend begint maandag opnieuw zeer warm tot tropisch met 29 of 30 graden. Regen- en onweersbuien die vanuit het zuiden komen opzetten lijken ons gebied niet te halen. Dinsdag en woensdag zakt de temperatuur een aantal graden, maar zomers blijft het.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.