WLG prolongeert titel op Nationaal Schoolroeikampioenschap

nieuws
Foto: archief - flickr.com/photos/michaelwm25/

Het Willem Lodewijk Gymnasium uit de stad heeft opnieuw beslag weten te leggen op de titel ‘Beste Roeischool van Nederland’. Ook de afgelopen jaren ging deze titel naar Groningen.

Op het Nationaal Schoolroeikampioenschap gingen twintig middelbare scholen, met samen meer dan driehonderd deelnemers, de strijd met elkaar aan. De wedstrijden werden gehouden op de Bosbaan in Amsterdam waarbij men streed over een afstand van 500 meter. “Aan fanatisme was geen gebrek”, laat de organisatie weten. “Vol overgave gingen de scholieren de strijd aan om als eerste over de finish te komen.”

In de voorbereiding hebben deelnemende teams getraind bij roeiverenigingen die aangesloten zijn bij de KNRB. Volgens de organisatie is het schoolroeikampioenschap uniek omdat er een diverse mix van leeftijden, ervarenheid en potentieel nieuw talent aan het kampioenschap mee doet.

Bekijk hier een aftermovie van het evenement: