Voor het eerst in dertien jaar geen Tour de France voor Bauke Mollema

sport
Foto: Bouke Mollema Tocht 2017

Voor het eerst in dertien jaar doet Bauke Mollema niet mee aan de Tour de France. De in Monaco woonachtige Groninger vertelde donderdagavond in Koninklijk Theater Carré dat zijn slechte voorjaar, in combinatie met andere keuzes door zijn ploeg Lidl-Trek, waarschijnlijk de oorzaken zijn van het ontbreken van Mollema’s naam op de startlijst.

Tijdens de theatershow van AD-wielerpodcast ‘In Het Wiel’ vertelde Mollema aan makers Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam dat hij zelf pas twee dagen weet dat er dit jaar geen Tour is voor de geboren Groninger. Mollema stelt niet heel verbaasd te zijn door het nieuws, maar dat het besluit van Lid-Trek om Giulio Ciccone de Tour te laten rijden de laatste streep zette door zijn deelname.

Mollema blijft naar eigen zeggen wel trainen met het oog op de Tour, voor het geval er iemand van zijn ploeg uitvalt in de voorbereiding. Mocht er op het laatste moment geen belletje komen, dan richt Mollema zich daarna op de Ronde van Wallonië, de Clásica San Sebastián en de Vuelta.uelta.”