Tuinland stelt nieuwe directieleden aan, maar gehekelde directrice blijft ook

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Het bestuur van Tuinland wordt uitgebreid met twee nieuwe directeuren. Dat laat de organisatie vrijdag weten in een verklaring. Hoewel de nieuwe directeuren de dagelijkse leiding binnen het bedrijf krijgen, blijven ook de twee huidige directieleden aan, waaronder de veel bekritiseerde directrice Serena Drenth.

Per 1 juli wordt Constante Roman operationeel directeur van Tuinland. Op dezelfde datum wordt Erik Scholte verantwoordelijk voor de financiën binnen het bedrijf. Maar ook Serena en Girbe Drenth blijven directeur. Volgens het stel nemen zij nu een adviserende rol richting de nieuwe directie op zich. Roman en Scholte worden verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Serena Drenth kwam vorig jaar in de schijnwerpers nadat tientallen medewerkers met klachten bij RTV Drenthe en vakbond CNV aan de bel hadden getrokken. De directrice zou regelmatig medewerkers hebben beledigd, bedreigd en geïntimideerd. De andere directeur, Girbe Drenth, erkende dat het wangedrag had plaatsgevonden.

De Arbeidsinspectie kwam eerder deze maand met resultaten van een onderzoek, waarin staat dat Tuinland voor 22 februari volgend jaar moet zorgen voor een fatsoenlijke klachtenregeling en een goed bereikbare externe vertrouwenspersoon. Ook moet het bedrijf meer onderzoek doen naar het welzijn van haar medewerkers.

De ondernemingsraad laat vrijdagavond aan RTV Drenthe weten dat het ook een nieuwe gedragscode heeft afgedwongen bij de directie van het bedrijf. De OR stelt dat de huidige directie (dus de Drenths) bereid is om hier nog voor 1 juli een handtekening onder te zetten.