Qbuzz schrapt aantal (extra) busritten tussen Stad en Haren, Hoogezand, Drachten en Assen

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

Vervoerder Qbuzz past haar dienstregeling vanaf aanstaande zondag op een paar lijnen aan. Daardoor komt een aantal ritten tussen de stad Groningen en Haren, Hoogezand, Drachten en Assen te vervallen.

De vervoerder zet, met name tijdens de spits, een streep door een aantal busritten. Het merendeel van de ritten waar een streep door gaat, zijn extra busritten tijdens de ochtend- en avondspits. Het gaat daarbij om ritten die normaal gezien al vervallen als het rustig is op de buslijnen.

Vanaf aanstaande zaterdag zijn de wijzigingen zichtbaar op de dienstregelingspagina’s op de website van Qbuzz. De reisplanner wordt na een aantal dagen ook bijgewerkt. Tot die tijd zijn alle ritten die komen te vervallen te vinden op deze pagina. Hieronder is ook een overzicht van de ritten die Qbuzz schrapt:

 • Lijn 51 Groningen – Haren (- Zuidlaren)
  De rit van Groningen Hoofdstation naar Haren om 08:00 uur vervalt.
 • Lijn 76 Groningen – Hoogezand
  De ritten met de vermelding ‘Extra bus, kan vervallen tijdens rustige periodes’ rijden niet, behalve de ritten die om 7:30 uur aankomen en vertrekken in Hoogezand.
 • Lijn 95 Emmen Station – Emmen Stadion (- Nieuw Schoonebeek)
  De ritten met de vermelding ‘Extra bus, kan vervallen tijdens rustige periodes’ rijden niet.
 • Lijn 304 Groningen – Marum – Drachten
  In de middagspits vervallen de ritten met de vermelding ‘Extra bus, kan vervallen tijdens rustige periodes’. In de ochtendspits blijven deze ritten wel rijden.
 • Lijn 309/319 Groningen – Assen Kloosterveen
  In de ochtendspits vervallen de ritten met de vermelding ‘Extra bus, kan vervallen tijdens rustige periodes’. In de middagspits blijven deze ritten wel rijden.