Provincie en Prins Bernhard Cultuurfonds zoeken kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen

nieuws
Reinout Douma van het Noordpoolorkest Foto: Provincie Groningen

Personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan de culturele sector in Groningen, maken begin oktober weer kans op vijfduizend euro. De provincie Groningen en het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen zijn op zoek naar kandidaten voor de cultuurprijzen.

De Groninger Cultuurprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan mensen, gezelschappen of instellingen die een grote bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en de zichtbaarheid van de Groninger kunst en cultuur.

Er worden drie prijzen uitgereikt. De Cultuurprijs is specifiek gericht op professionals. Daarnaast zijn er prijzen voor aanstormend talent en voor prestaties binnen de amateurkunst.

Een jury stelt per categorie een top-drie samen. De jury bestaat dit jaar uit Maria Koijck, Jan-Gerd Krüger, Mohamed Yusuf Boss, Renée Luth en Peter Weening. Kandidaten kunnen zich tot en met 2 juli aanmelden, of dat door anderen laten doen, via het aanmeldformulier op cultuurprijsgroningen.nl.

De prijzen worden vrijdag 6 oktober uitgereikt door commissaris van de koning René Paas en de nieuwe gedeputeerde Cultuur van de provincie Groningen.