Ober Drie Gezusters bewusteloos geslagen door militair op Grote Markt

nieuws
Foto: Ellen Grondijs

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagavond een militair buiten dienst aangehouden in de Groninger binnenstad, omdat deze wordt verdacht van een mishandeling. Volgens stadsblog Sikkom vond deze mishandeling plaats op het terras van De Drie Gezusters op de Grote Markt. Een medewerker van het Grand Café zou bewusteloos zijn geslagen door de verdachte.

De militair zou op de medewerker hebben ingeslagen, nadat de ober een groep luidruchtige militairen op het terras vroeg om het volume wat te beperken. De medewerker zou bewusteloos op het terras zijn gevallen. Een ambulance bracht de gewonde medewerker naar een ziekenhuis. Ook een beveiliger van de horecagelegenheid aan de Grote Markt, die tussen de medewerker en de militairen was gaan staan, zou klappen hebben gekregen van de militairen.

Volgens het stadsblog zette de groep militairen (het zou gaan om zes defensiemedewerkers) het na het incident op een lopen richting de Nieuwe Markt. De marechaussee hield enige tijd daarna één van de militairen aan op verdenking van mishandeling, zo bevestigt de politiedienst van het ministerie van Defensie. Deze verdachte zit vrijdagmiddag nog steeds vast. De marechaussee heeft een onderzoek ingesteld naar het incident.