Marcel Groninger tekent voor twee seizoenen als assistent-trainer bij FC Groningen

nieuws
Foto via FC Groningen

Marcel Groninger gaat Dick Lukkien de komende twee seizoenen assisteren bij FC Groningen. Dat maakte de club dinsdagmiddag bekend. De 52-jarige Stadjer komt over van de KNVB, waar hij sinds 2019 assistent-bondscoach was van Jong Oranje.

Groninger speelde begin jaren 90 voor FC Groningen en was tussen 2013 en 2018 ook al assistent-trainer bij de club, samen met Dick Lukkien. Groninger ging in 2018 mee met Erwin van de Looi naar Zeist, toen hij FC Groningen verruilde voor Jong Oranje.

De Stadjer wilde, naar eigen zeggen, graag terug naar FC Groningen: “Het is heel mooi dat ik gevraagd ben om te helpen te bouwen aan een FC Groningen, zoals FC Groningen hoort te zijn: een goede Eredivisieclub. Ik kijk er naar uit om weer te gaan werken met de mensen bij de club en de hernieuwde samenwerking met Dick. Als je als driejarig jongetje al in het Oosterpark langs het veld hebt gestaan en de club sindsdien altijd bent blijven volgen, dan is het heel mooi dat je bij jouw club opnieuw een rol mag gaan spelen.”

Groninger gaat komende maand eerst nog met Jong Oranje naar de eindronde van het EK onder-21 in Roemenië en Georgië. Pas na dit toernooi sluit Groninger aan bij de technische staf van FC Groningen.