Maand niet maaien in Groningen levert 96 voetbalvelden ongemaaid gras op

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

Volgens de gemeente hebben meer dan 260 Groningers de afgelopen maand meegebouwd de ‘langste ongemaaide grasmat van Nederland’, door hun gazonnetjes en tuinen niet meer met een grasmaaier te bewerken.

De ‘Maai Mei Niet’ actie van Duurzaam Groningen zorgde ervoor dat een totale oppervlakte van zo’n 96 voetbalvelden niet is gemaaid. Duurzaam Groningen maakt dat op uit de foto’s die de deelnemers de afgelopen maand hebben opgestuurd van hun ongemaaide grasmat. Met deze foto’s werkten de deelnemers ook mee aan ’s lands langste digitale grasmat ooit. Een compilatie hiervan is onderaan dit bericht te zien.

Wethouder Kirsten de Wrede is tevreden met de opbrengst van de actie: “Een maand niet maaien kan voor wel tien keer meer bijen zorgen. En die bijen zijn belangrijk voor zo’n zestig procent van onze voedselgewassen. Daarnaast zorgt langer gras voor minder droogte en warmte. Zo zitten we er dus koeler bij deze zomer.”