Insluiper (18) uit Stad krijgt jaar jeugdcel; indringer probeerde gesprekken aan te knopen met slapende vrouwen

nieuws
rechtbank

Een achttienjarige Stadjer krijgt een jaar jeugddetentie opgelegd voor meerdere diefstallen in woningen in Groningen.

De straf die de rechtbank oplegde was volgens DvhN gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Vier maanden van de jeugddetentie de rechter oplegde werd als voorwaardelijke straf opgelegd.

De jonge Groninger sloop eind oktober en begin november vorig jaar meerdere woningen binnen om daar geld en pinpassen te stelen. Bij zijn nachtelijke struintochten door woningen van Stadjers maakte de insluiper ook een aantal bewoners wakker, terwijl hij in slaapkamers op zoek was naar roofwaar.

De officier van justitie stelde twee weken geleden dat de verdachte zelfs gesprekken probeerde aan te knopen met slapende vrouwen: “Uit de verhalen van aangevers wordt wel duidelijk hoe erg ze zijn geschrokken en hoe groot de impact is geweest en nog steeds is.”