Graafwerkzaamheden veroorzaken vrijwel tegelijkertijd op twee plekken gaslekkage

nieuws
Foto: 112 Groningen

Nog geen vijf minuten na elkaar werd dinsdagmiddag op twee verschillende plekken in Stad melding gemaakt van een gaslek.

De eerste leiding sprong door graafwerkzaamheden aan de Spaanse Aakstraat in Selwerd. De bouwplaats werd ontruimd en de brandweer speurde naar de plek van het lek.

Nog geen vijf minuten later werd aan de Peizerweg een leiding geraakt en ook hier snelde een brandweerploeg zich naartoe. Omwonenden mochten binnen blijven, maar werden wel gewaarschuwd. Eenmaal ter plaatse kwam de brandweer erachter dat de aannemer zand op het lek had gegooid, waardoor de zoektocht naar het lek werd bemoeilijkt. De brandweer blijft bij het lek totdat Enexis het lek heeft gevonden en gedicht.