Gemeente maakt bijna halve ton vrij om nieuw indoor-skatepark aan Koningsweg af te maken

nieuws
Het oude skatepark van Colosseum aan de Traventijnstraat - Foto: Sebastiaan Scheffer

Skatepark Colosseum is al bijna een jaar bezig om haar nieuwe skatepark op te bouwen in een oud bedrijfspand aan de Koningsweg. Maar de voormalige stichting Pedalpark Groningen heeft moeite met de bouw van het park. Om de zaak vlot te trekken, legt de gemeente 45.000 euro bij zodat skateparkbouwer MudCrew kan helpen om het indoorpark af te maken.

Ook Colosseum zelf legt vijfduizend euro bij om de bouw van het skatepark aan te zwengelen. De gemeente hoeft niet op zoek naar geld om de baan af te bouwen, maar wist geld van andere projecten door te schuiven naar het skatepark van Colosseum.

“Als gemeente hebben we namelijk veel baat bij een veilig, kwalitatief hoogwaardig skatepark, gezien de grote groep skaters, inliners, steppers en BMX-ers die nu indoor nergens terecht kunnen”, aldus wethouder Inge Jongman. “Skateparkbouwer MudCrew voert de opdracht nu uit en zorgt ook dat het skatepark gecertificeerd is volgens de landelijke wet- en regelgeving.”

Het nieuwe skatepark wordt aangelegd aan de Koningsweg, omdat de skaters niet langer in hun oude onderkomen aan de Traventijnstraat konden blijven door een aflopend huurcontract. De dreigende sloop van het bedrijfsverzamelgebouw speelde ook mee bij dit vertrek.