Eind goed, al goed: Kat gered na ruim een week op dak in Korrewegbuurt

nieuws
Foto via Bikers 4 Animals

Vrijwilligers van Bikers 4 Animals en de Dierenambulance Groningen zijn er maandagavond, na een week aan vergeefse reddingspogingen, in geslaagd om een kat te redden van een dak aan de Star Numanstraat.

De brandweer deed maandagmiddag voor de vijfde keer een poging om de kat te redden, nadat het dier zich ruim een week ervoor onder het dak van de woning en in een dakgoot verschanste. De brandweer wenste daarna niet opnieuw naar de Star Numanstraat te togen.

Het was daarom aan Bikers 4 Animals en de Dierenambulance om met een actieplan te komen om het dier van het dak te krijgen. Een moeilijke actie, omdat de kat bij aankomst van reddingswerkers makkelijk weg kon kruipen onder het dak (door een gat wat de brandweer maakte).

Vanuit een dakraam lieten vrijwilligers van Bikers 4 Animals een laken zakken, ingesmeerd met kattenvoer. De kat had oren naar de eigenaresse, maar was de redders opnieuw te slim af en weigerde om in het laken te klimmen. Een tweede poging, waarbij werd geprobeerd om de kat te vangen met een schepnet, mislukte ook.

De truc met het laken werd daarom nog een keer gebruikt voor een laatste poging. Het laken werd vanaf de dakgoot naar een dakraam geleid, wat tijdens de avond- en nacht open bleef staan. In de ruimte achter het dakraam werd een vangkooi geplaatst.

En met succes: de kat werd gevangen. “Eind goed al goed”, schrijft René Perdok dinsdagochtend op de Facebook-pagina van Bikers 4 Animals. “Een mooie samenwerking met de Dierenambulance Groningen.”

Volgens de Dierenambulance verkeert de kat in goede gezondheid. Het dier is inmiddels herenigd met zijn eigenaar.