Dealer vlucht peeskamer aan Nieuwstad uit voor politie; meerdere aanhoudingen en handelsvoorraad coke in beslag genomen

nieuws
Foto via Politie.nl

Het extra toezicht in de Gele Loper, de route tussen het Hoofdstation en de Vismarkt, heeft de afgelopen week opnieuw tot aanhoudingen, boetes en gebiedsontzeggingen geleid.

Volgens teamchef Gerard de Jonge van het wijkteam Groningen-Centrum werden 41 bonnen uitgeschreven in het gebied. Daarnaast werden acht mensen aangehouden en kregen vijf personen een gebiedsontzegging.

De Jonge noemt als saillant voorbeeld de aanhouding van twee drugsdealers en twee kopers van de verboden waar. “Bij het zien van de politie vluchtte één van hen een peeskamer van één van de dames aan de Nieuwsstad uit, om zich vervolgens in een café te verschuilen. Deze dealer werd aan de bar aangehouden, met in zijn zakken 23 bolletjes en vijf ‘ponypacks’ (envelopjes) met cocaïne en een flinke hoeveelheid contant geld.

Nadat de politie eerder deze maand constateerde dat de overlast op de ‘Gele Loper’ (de route tussen het Hoofdstation en de Vismarkt) toenam door het mooie weer, is er extra toezicht in de omgeving.