Burgemeester sluit bedrijfspand aan Neutronstraat vanwege ‘criminele activiteiten’

nieuws
Burgemeester Koen Schuiling

Burgemeester Koen Schuiling heeft deze donderdag een bedrijfspand aan de Neutronstraat voor een half jaar gesloten. De politie meldde dat daar criminele activiteiten plaatsvonden.

Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om het pand van autoverhuurder Lorenzo Huizinga. Door de criminele activiteiten zouden de openbare orde en veiligheid in de omgeving worden verstoord. Het bedrijf Luxury Cars Exclusive verhuurt peperdure auto’s.

Huizinga bezweert in een reactie aan het Dagblad dat hij niets begrijpt van de sluiting. Hij was begin dit jaar betrokken bij een incident waarbij zijn auto tegen een pand aan de Barestraat knalde. Volgens Huizinga werd hij achtervolgd door vier gemaskerde mannen.