Autobrand in parkeergarage onder UMCG (update)

nieuws
Foto: 112 Groningen

De zuidelijke parkeergarage onder het UMCG is dinsdagmiddag ontruimd vanwege een brand in een auto.

In eerste instantie bestond onduidelijkheid over de bron van de brand en daarom schaalden de hulpdiensten het incident meteen op naar een ‘grote brand’. Kort daarna werd duidelijk dat het vuur in de auto uit was, maar dat in de parkeergarage nog veel rook stond. De schaal van het incident werd daarom teruggeschroefd naar een ‘middelbrand’.

De parkeergarage werd snel ontruimd. De brand bevond zich op de derde verdieping onder de begane grond van het ziekenhuis. Een bedrijfshulpverlener wist de brand in de auto te blussen. Hoewel de parkeergarage ontruimd leek, vond de brandweer nog wel een vrouw in de parkeergarage, die in een auto was blijven zitten. Zij werd door de brandweer uit de parkeergarage gehaald, gezond en wel. 

Wat de oorzaak van de autobrand is geweest, is nog niet duidelijk. Twee maanden terug rukte de brandweer ook al uit naar het UMCG voor een brand in één van de parkeergarages. Toen werd de noordelijke garage ontruimd vanwege een brand in een elektrische auto. Daarbij raakte toen één persoon gewoon door rookinhalatie.

Door de rookontwikkeling mochten mensen lang niet de parkeergarage in. Daardoor werd het druk in de centrale hal. Na ongeveer een uur gaf de brandweer de eerste twee verdiepingen weer vrij.