Wedstrijd FC Groningen definitief gestaakt na rookbommen en supporter op het veld

nieuws
Foto: ingezonden

De wedstrijd FC Groningen – Ajax, die zondagmiddag gespeeld wordt in de Euroborg, is definitief gestaakt. Tot twee keer toe werden er rookbommen en vuurwerk het veld opgegooid.

Het eerste incident vond in de zesde minuut van de wedstrijd plaats. Vanaf de Noordtribune werden fakkels het veld opgegooid. Vervolgens rende een supporter het veld op die een spandoek bij zich had. Op dit spandoek werd het bestuur in een niet misverstane boodschap opgeroepen om te vertrekken. Deze supporter werd in de kraag gevat. Scheidsrechter Jeroen Manschot legde daarop de wedstrijd stil, waarna de beide teams de catacomben in gingen. Na ongeveer een kwartier kwamen de spelers weer het veld op en werd de wedstrijd hervat. Korte tijd later ging het opnieuw mis waarbij er opnieuw vuurwerk op het veld werd gegooid. Daarop werd de wedstrijd definitief gestaakt. Het is nog onbekend wanneer en waar de wedstrijd uitgespeeld zal gaan worden.

Tekst gaat verder onder de foto:


In het begin van de wedstrijd werden rookbommen op het veld gegooid. Foto: Jorrit Tempels

Sociale media
Op sociale media spreken mensen hun afschuw uit. Janneke schrijft: “En dat noemt zich “supporters? Ik heb hier geen woorden voor, ik ben zo boos, idioten!” Rick: “Enkele gekken daar in Groningen. Eigen hachje boven dat van de club je medesupporters. Diep, diep triest.” En Henk schrijft: “Waarom? Hoe kun je je club nog verder kapot maken? Ik snap het niet.”

FC Groningen
FC Groningen kent een dramatisch seizoen. Vorige week degradeerde de club naar de Keuken Kampioen Divisie. Behalve op sportief-vlak gaat het ook rondom het veld regelmatig mis. Supporters die het veld op komen, drinkbekers die op het veld worden gegooid, een FC-speler die geslagen wordt door de eigen aanhang en een grensrechter die geraakt wordt door een plastic beker met bier. Voor de incidenten heeft de FC al verschillende bekeuringen gekregen.

Dit bericht wordt later verder aangevuld.