Tong en knalrode lippen gaan weer de hoogte in op de Werkmanbrug

Het duurt nog een maandje voordat de deuren van  ‘The Rolling Stones – Unzipped’ weer open gaan in het Groninger Museum. Maar maandagochtend werd het iconische logo van de rockband alvast weer op zijn sokkel gehesen op de H.N. Werkmanbrug.

De brug werd enige tijd afgezet voor de operatie. De lichtbak met de iconische tong en lippen werd met een klein kraantje op zijn plek gehesen.

Foto: Nelise Kooistra

‘The Rolling Stones – Unzipped’ komt voor de tweede keer naar Groningen en dat is uniek. Vanwege corona was ‘Unzipped’ in 2020 slechts kort te zien. Na vier weken moest het museum de deuren sluiten, waardoor vele fans teleurgesteld werden. Die krijgen dus nu opnieuw een kans.

De tentoonstelling begint op 30 juni aanstaande en zal tot 21 januari volgend jaar te zien zijn in Groningen. Dat betekent volgens het museum voorgoed het einde van de tentoonstelling. De expositie in het museum is de laatste. ‘Unzipped’ komt daarna in geen enkel ander museum terug.

Dat gaat waarschijnlijk voor aanzienlijk meer publiek zorgen, omdat mogelijk veel fans uit binnen- en buitenland naar Stad komen om de expositie over de zestigjarige carrière van de Engelse rockband te kunnen zien.