NCG: ‘Versterking Woltersum begint goed op gang te komen’

nieuws
Foto via NCG

De Nationaal Coördinator Groningen kijkt maandagmiddag tevreden naar de voortgang van de versterkingoperatie in Woltersum.

Vorige maand betrokken zestien bewoners, wiens woningen worden gesloopt en opnieuw worden opgebouwd, hun tijdelijke onderkomen aan het Eemskanaal Noordzijde in het dorp. Dat was eerder dan gepland. Daarmee kan de sloop en nieuwbouw van de huizen ook gaan beginnen.

Daarnaast laat de NCG weten blij te zijn met het initiatief van de bewoners van de woning (op de bovenstaande foto)  aan de K. de Boerweg 43 in het dorp. De bewoners van deze woning stellen hun huis met regelmaat open voor medebewoners, zodat zij kunnen zien wat er straks met hun eigen huis gaat gebeuren tijdens de versterking. “Een mooi gebaar van deze bewoners en de betrokken aannemer. Daar werken we natuurlijk graag aan mee”, aldus de NCG.