Milieu- en duurzaamheidsprijs voor Jachthaven Zuidwesthoek

nieuws
DCIM100MEDIADJI_0039.JPG

Jachthaven Zuidwesthoek aan het Paterswoldsemeer kreeg deze donderdag de Blauwe Vlag uitgereikt door meteoroloog Helga van Leur.

De Blauwe Vlag wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Daarmee betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens.

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlak het internationale herkennings- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en voor veilige en schone jachthavens.

De Blauwe Vlag werd uitgereikt op het strand van de Wassenaarse Slag. Voor Dennis den Boef van de jachthaven is de onderscheiding een kroon op het werk van de duurzame exploitatie van de Zuidwesthoek.