Politie haalt persoon uit torenkraan Hoofdstation, treinen naar Groningen rijden weer

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het treinverkeer rond Groningen is weer hervat. Eerder op de avond was een persoon in de torenkraan op het Hoofdstation geklommen, waardoor het treinverkeer rond het station stil werd gelegd.

Bij de hulpdiensten kwam rond 19.30 uur een melding binnen dat een persoon naar boven was geklommen. Volgens nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl bevond de persoon zich bij de cabine waar vanuit de kraan bestuurd wordt. “Zojuist zat hij op de cabine en keek wat om zich heen”, vertelt Ten Cate.

“Er is met de persoon gesproken om mee naar beneden te gaan”
De hulpdiensten sloten direct het stationsgebied af en het treinverkeer van Groningen naar Zuidhorn, Sauwerd, Zuidbroek en Assen werd stilgelegd. Ten Cate: “De politie heeft een DSI-team naar het station laten komen. Deze medewerkers van de Dienst Speciale Interventies zijn getraind om op hoogte te werken en om onderhandelingen uit te voeren.” Eén van de politiemensen klom naar boven. “Er zijn gesprekken gevoerd en uiteindelijk werd de persoon overtuigd om een valharnas aan te trekken en om mee te gaan naar beneden. Eenmaal op de grond is de persoon overgedragen aan het zorgkader.”

Rond 22.15 uur werd het treinverkeer weer opgestart. Arriva en NS waarschuwen treinreizigers dat het nog wel even zal duren voor alle treinen weer volgens de dienstregeling rijden.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl