Landelijke pinstoring zorgt voor overlast, grootste problemen lijken voorbij

nieuws
Foto: Michal Jarmoluk via Pixabay

Een landelijke pinstoring heeft dinsdag aan het einde van de middag voor flink wat overlast gezorgd. Onder andere in supermarkten stonden lange rijen. Inmiddels lijken de grootste problemen voorbij.

Over de oorzaak van de storing is nog niets bekend. Door de problemen kon er niet op elke plek gepind worden. Vooral supermarkten hadden te kampen met de storing. Op sociale media worden foto’s gedeeld van lange wachtrijen bij de kassa’s. Uit informatie van de website allestoringen.nl blijkt dat de problemen rond 15.30 uur begonnen. Sinds 17.00 uur neemt het aantal meldingen af. Supermarktketen Albert Heijn bevestigt dit, en laat weten dat er inmiddels weer gepind kan worden.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak. Volgens Betaalvereniging Nederland ligt het probleem van de storing niet bij de banken, betaalinstellingen en transactieverwerkers. “Uit ervaring weten we dat er in dit soort gevallen vaak ergens anders in de keten een storing is. Bijvoorbeeld een storing bij een telecomprovider waar winkels van gebruikmaken voor hun pinapparaten”, aldus de Betaalvereniging.