Houders van Stadjerspas krijgen korting op dierenartskosten

nieuws
Foto: Dim Hou via Pixabay

Inwoners van Groningen met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum kunnen dit jaar eenmalig een vergoeding van 20 euro krijgen voor dierenartskosten.

Het gaat om een eenmalige korting van 20 euro via de Stadjerspas. De gemeente wil hier 50 duizend euro voor uittrekken. Uit contact met een aantal dierenartsen blijkt dat die positief staan tegenover het voorstel. Diverse eigenaren van dieren gaan namelijk niet naar de dierenarts vanwege de kosten.

Veel dierenartsen zijn zelf ook bereid om een bijdrage te doen. Bij het steriliseren en/of chippen van katten via de Stadjerspas wordt de korting die mensen krijgen ook 50/50 gedeeld tussen de gemeente en de aangesloten dierenartsen.

De gemeenteraad besluit in juni of de korting er gaat komen