GGD: haal uiterlijk eind juni een gratis HPV prik

nieuws

GGD roept jongvolwassenen van 19 tot 26 jaar op om de eerste HPV prik uiterlijk in juni te halen. Iedereen die later komt voor de twee prikken betaalt minimaal 350 euro.

Er zijn twee vaccinaties nodig en tussen de twee prikken met ongeveer een half jaar zitten. Om de prikken gratis te kunnen krijgen, moet men de eerste prik vóór de zomer halen en de tweede prik vóór het eind van het jaar.

Jongeren kunnen de vaccinatie, met of zonder afspraak, halen aan de Osloweg 35. Dat kan maandag, woensdag en vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur, en dinsdag en donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur.

HPV staat voor humaan papillomavirus. Wie het virus heeft, merkt er meestal niets van, maar het is wel heel besmettelijk, aldus de GGD. In sommige gevallen kan een infectie leiden tot kanker. De vaccinatie beschermt goed tegen zes soorten kanker.