Extra wachtruimtes op Hoofdstation om te schuilen bij slecht weer

nieuws
Foto via Groningen Spoorzone

Beheerder ProRail is deze week begonnen met de aanleg van extra schuilmogelijkheden op het Hoofdstation van Groningen.

Volgens Groningen Spoorzone worden er extra tijdelijke wachtruimtes geplaatst, omdat reizigers klaagden over een tekort aan schuilmogelijkheden bij slecht weer. De klachten houden verband met de aanpak van de monumentale stationskappen van het Hoofdstation, die daarvoor op sommige plekken zijn verwijderd.

Daarom komen er vier tijdelijke wachtruimtes aan de westzijde van het station, aan de kant waar de treinen richting de Eemshaven, Delfzijl, Rodeschool en Leeuwarden vertrekken. Aan de oostzijde komt er één. Daarnaast wordt het dak vernieuwd van drie bestaande wachtruimtes aan de zijde van de blauwe brug.

Volgens Groningen Spoorzone zijn de wachtruimtes woensdag klaar voor gebruik.