CDA en SP willen grens op hoge parkeertarieven woningcorporaties

nieuws
Foto: FranckinJapan via Pixabay

Na de invoering van betaald parkeren hebben woningcorporaties de tarieven voor parkeren op eigen grond flink verhoogd. Als het aan het CDA en de SP ligt, gaat de gemeente daar paal en perk aan stellen.

De twee raadsfracties hebben schriftelijke vragen ingediend over de hoge parkeerkosten bij de complexen van Groninger woningcorporaties.

De SP en het CDA wijzen naar het privéparkeerterrein aan de Blauwe Reiger van Lefier als voorbeeld, maar zien dat er op andere plekken in De Hoogte, Selwerd en Paddepoel gelijksoortige ontwikkelingen plaatsvinden. De partijen zijn bang dat de corporaties en andere verhuurders hun parkeerterreinen gaan gebruiken als extra verdienmodel, nu er niet meer gratis geparkeerd kan worden in de wijken.

“Parkeerterreinen moeten kostendekkend worden gefinancierd en mogen niet worden aangegrepen als een extra verdienmodel voor verhuurders”, zegt gemeenteraadslid Etkin Armut van het CDA. “De bedragen die nu op sommige locaties worden gevraagd lijken echter fors hoger te liggen dan de kosten. Wij willen dat het college hierin gaat optreden om huurders te beschermen.” Raadslid Hans de Waard (SP) vult aan: “Woningcorporaties kunnen hun bewoners meer inzicht geven in de kosten en opbrengsten van hun parkeerterreinen. Transparantie en zeggenschap helpen om huurders te beschermen en de parkeerkosten te begrenzen. Wij roepen het college op om daar op in te zetten”