Boek over 50 jaar Donar verschijnt in september

nieuws
Henry Caruso van Donar (met bal) (foto: Gerrie van der boom - FotoKlick Fotografie)

“Donar 50 jaar, een halve eeuw professioneel basketbal in Groningen”. Zo heet het jubileumboek dat in september verschijnt.

Het boek, ruim 300 pagina’s dik, vol interviews en foto’s, komt van de hand van Jos Timmer, Bert Panman, Rob Schuur en projectleider Martin Kuizenga. In 1973 maakte sponsor Nationale Nederlanden van de studentenvereniging een échte profclub met betaalde spelers en een aantal Amerikanen. Het leidde in 1982 tot het allereerste kampioenschap. Het boek beschrijft echter ook de dieptepunten van de club, zoals het faillissement.

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de diverse coaches, onder wie Ton Boot, Marco van den Berg, Ivica Skelin en Erik Braal. Ook de vele fans komen aan het woord. Donar is namelijk de grootste zaalsportvereniging van Nederland qua achterban en bezoekersaantallen.

Het boek is geschreven zonder winstoogmerk. De eventuele opbrengst (na aftrek van alle kosten) wordt ter beschikking gesteld aan het Donar Museum. De boekpresentatie is voorzien op zaterdag 23 september, voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Donar tegen Heroes Den Bosch.