Afslag naar Zeeheldenbuurt anderhalve maand dicht vanwege piepschuimvervoer

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De afrit naar de Zeeheldenbuurt voor verkeer vanaf het Vrijheidsplein op de westelijke ringweg is vanaf komende donderdagavond anderhalve maand dicht. De afrit wordt in deze periode exclusief voor bouwverkeer.

Aannemerscombinatie Herepoort heeft op dit moment te weinig ruimte op de bouwplaats voor de nieuwe op- en afritten rond het Vrijheidsplein. Voor deze constructie wordt de westelijke ringweg opgehoogd, door middel van grote piepschuimblokken. De bouwplaats is daardoor te krap. Volgens Groningen Bereikbaar is de aannemer daardoor gedwongen om de afrit naar de Zeeheldenbuurt daarvoor te gebruiken.

De afsluiting begint op donderdag 1 juni om 22.00 uur en duurt tot maandag 17 juli 06.00 uur. Omrijden kan via de afrit naar het Hoendiep, een rondje op de rotondes en een ritje terug richting het Vrijheidsplein. De afrit naar de Peizerweg voor verkeer uit noordelijke richting is wel open.