Tot en met maandag veel zon en oplopende temperaturen; daarna kouder en meer bewolking

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen lijken echt lenteweer naar Groningen te brengen. De temperatuur blijft nog wel wat achter bij de grote hoeveelheid zonneschijn. Na het weekend lijkt het kwik ook naar aangenamere hoogte te stijgen, maar zakt vrij snel terug naar frisse standen.

Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er zaterdag flinke perioden met zon, afgewisseld door een paar wolkenvelden. Bij een matige noordenwind klimt het kwik naar een graad of 14. De dag erop doet de thermometer er één graad bij, maar schroeft de hemel het wolkendek nog wel een stukje verder open. De wind draait gedurende het weekend van het noorden richting het oosten en is zwak tot matig.

Maandag wordt volgens Kamphuis echt een zonovergoten dag en doet ook de temperatuur mee met 18 graden. Dit normale weerbeeld voor deze tijd van het jaar houdt het echter niet lang vol. Dinsdag gaat het kwik flink omlaag en wordt het niet warmer dan een graad of 11 en komen er meer wolken in de lucht. Dat weerbeeld houdt ook de rest van de week wat aan, met op Bevrijdingsdag misschien iets hogere temperaturen.