Sport050 stelt invoering nieuw toegangssysteem tot nader order uit: ‘Technische risico’s te groot’

nieuws
Foto: 112 Groningen

Sport050 heeft, vlak voor de invoering van een nieuw toegangs- en verhuursysteem voor haar zwembaden en ijsbanen, besloten om voorlopig af te zien van het gebruik ervan. Dat maakte het gemeentelijke sportloket maandagavond bekend.

Sport050 wilde eigenlijk vanaf woensdag overstappen van de gebruikelijke polsbandjes en losse toegangskaartjes naar een nieuw systeem, waarbij klanten via gebruikerspassen en QR-codes toegang zouden krijgen tot de sportfaciliteiten en kluisjes.

Het systeem zou, naast de toegang tot accommodaties en kluisjes, ook het verlengen van abonnementen makkelijker moeten maken. Daarnaast zouden klanten met het systeem inzicht krijgen in hun gebruik en kregen ouders met kinderen op zwemles een indruk van de vorderingen.

Een toekomstige gebruiker kwam er maandagochtend achter dat het nieuwe toegangssysteem nog niet helemaal werkt zoals het hoort – Ingezonden foto

‘Veiligheid staat voorop’

Sport050 besloot maandag uit voorzorg om invoering voorlopig uit te stellen. Volgens Sport050 is het nieuwe systeem op zichzelf niet onveilig, maar zorgt de invoering ervan op dit moment mogelijk voor risico’s.

“Uit de laatste testen is gebleken dat de technische risico’s op dit moment te groot zijn”, schrijft Sport050 aan haar gebruikers. “Daardoor kunnen wij geen stabiele en veilige ICT-omgeving garanderen. Omdat veiligheid een basisvoorwaarde is binnen onze dienstverlening, hebben wij helaas moeten besluiten de ingebruikname van het nieuwe systeem tot nader order uit te stellen.”

Voorlopig op oude voet verder

Dat betekent dat klanten woensdag niet te maken krijgen met een nieuw systeem, maar op de vertrouwde manier binnen komen. De toegang met het huidige polsbandje blijft van kracht voor zwembad De Parrel, het Helperzwembad, De Papiermolen, zwembad Kardinge en de voorzieningen in Sportcentrum Kardinge. Kluisjes werken al enige tijd met een pincode en ook dit systeem blijft voorlopig ongewijzigd.