Roelke Nienhuis over NK Tegelwippen: “ We maken kans op top 3.”

oogochtendshow
Foto: Rieks Oijnhausen

Het doel is dat inwoners zoveel mogelijk tegels en stenen vervangen door gras, bloemperken, struiken, bomen en geveltuinen. Het NK Tegelwippen, waaraan ruim honderdvijftig gemeenten aan meedoen, loopt van 21 maart tot 31 oktober.

Dit voorjaar haalt de tegeltaxi van de gemeente Groningen ook weer tegels op. “In mei tot en met juni gaan we tegels ophalen”, vertelt Roelke Nienhuis. Ze is de coördinator van het NK Tegelwippen in Groningen. De hoeveelheid tegels kun je aanmelden op de website duurzaamgroningen.nl. Het is de bedoeling dat de tegels op de hoek van de straat worden verzameld, zodat de vrachtwagen er gemakkelijk bij kan komen. Ook halen ze tegels op in Haren en Ten Boer. 

We maken kans

Nienhuis gaat ervan uit dat we kans maken om in de top 3 te komen. “We gaan er natuurlijk voor om te winnen en daarvoor voeren we campagne.” Als gemeente zijn we ook aan het ontstenen en sommige woningbouwverenigingen doen dit ook. We hebben voor mensen, die meer dan twintig vierkante meter aan tegels verwijderen, subsidie beschikbaar. Dit kan gebruikt worden voor boompjes en klimplanten. 

Meedoen aan het NK Tegelwippen is simpel. Meld de verwijderde tegels aan via www.nk-tegelwippen.nl inclusief een foto van het resultaat. Deze tegels worden dan meegeteld in de tegelstand.      

Roelke Nienhuis was te gast tijdens de OOG Ochtendshow: