Provincie stelt bijna zeven ton beschikbaar voor nieuw bos, beplanting en ander groen

nieuws
Foto: hardscarf - Eigen werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40273768

Wie een goed initiatief heeft voor nieuw bos, lijnbeplanting of voor groen op schoolpleinen, erven en bedrijventerreinen kan zich vanaf vandaag (vrijdag) melden bij de provincie Groningen. De provincie stelt een subsidiepot van bijna zeven ton beschikbaar voor de initiatieven.

Tussen 21 april (vandaag) en 1 november is er 695.000 euro beschikbaar, als onderdeel van het programma Bos en Hout. De subsidie moet ervoor zorgen dat Groningen haar doelstelling haalt om, binnen tien jaar tijd, tien procent meer bomen en groen te hebben als provincie.

Via de website van de provincie Groningen kan een aanvraag worden ingediend. De kosten voor de uitvoering zijn subsidiabel, denk hierbij aan de bomen, het aanplanten en het bewerken van de grond. De provincie doet vooral de oproep om contact op te nemen, zodat initiatiefnemers geholpen kunnen worden met de aanvraag.