Paasconcert in Martinikerk: “Werken van Bach, Reger en Boëly”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Op Paasmaandagavond vindt in de Martinikerk een paasconcert plaats. De bekende organisten Peter Eilander en Minne Veldman brengen verschillende bekende werken ten gehore.

“Peter Eilander zal het concert openen met de Fantasie over Psalm 118 van Jan Zwart”, vertelt de organisatie. “Verder zal hij werken spelen van Bach en Reger, die 150 jaar geleden werd geboren, en het Troisième Choral van César Franck. Het eerste deel van de avond wordt afgesloten met een koraalfinale van Herman van Vliet over het Paaslied ‘Daar juicht een toon, daar klinkt een stem’.

Bach en Boëly
Na de pauze is het de beurt aan Minne Veldman. “Hij gaat verder met een paasfantasie van de bekende organist Feike Asma, gevolgd door een triosonate van Bach. Ook Veldman speelt Franse muziek, tijdens zijn concert van Boëly, Offertoire, pour le jour de Paques, Widor en Guilmant. Hij zal het concert besluiten met een eigen koraalfinale.”

Beide organisten maken gebruik van het Schnitger-orgel. Het concert begint maandagavond om 19.30 uur en zal ongeveer tot 21.30 uur duren. Kaarten zijn in de kerk vanaf 19.00 uur te koop. Meer informatie vind je op deze website.