Geen treinen richting Weener door storing

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Treinreizigers tussen Groningen en het Duitse Weener moeten woensdagavond rekening houden met vertraging. Door een storing is er geen treinverkeer mogelijk.

De problemen ontstonden rond 19.50 uur. Volgens spoorbeheerder ProRail is er sprake van een zogeheten sein- en wisselstoring. Dit betekent dat seinen en wissels niet goed bediend kunnen worden. De problemen spelen op het baanvak tussen Winschoten en Weener. Het treinverkeer tussen deze stations is stilgelegd. Vervoersbedrijf Arriva laat weten dat er bussen zijn ingezet. Tussen Groningen en Winschoten en Veendam rijden wel treinen.

ProRail heeft een storingsploeg ter plaatse gestuurd om de problemen op te lossen. De verwachting is dat het treinverkeer rond 22.30 uur hervat kan worden.